Translate

onsdag 26 oktober 2011

SKRUTT

Idag har jag haft en sån där mysig skrutta-hemma-dag. Ute har det hela dagen småstunkigt, ett mjukt regn som gör håret alldeles vågigt. Dagen började hemma hos Danilo och när han skulle till jobbet gick jag hem. Till frukost käkade jag mumsig gröt och Matthew kom senare över och fikade. I hans alldeles nya bil körde vi till den ekologiska butiken, jag behövde tvål och Matthew skulle ändå dit. När jag kom hem höll jag och Nathan (min kollektivkamrat) varandra sällskap. Han var precis som jag ledig och han spelade tv-spel. Det var ett fasligt massa skjutande och mängder med läskiga allians, jag som blir så nervös av sånt där så jag satt med ryggen emot och knappade istället på min datorn, mysigt med sällskap i alla fall!
Efter lunch och en tupplur på det traskade jag till affären i duggregnet och handlade upp alla mina sista slantar. Det blev frukostbullar från bageriet och även mat som jag hoppas ska räcka veckan ut. En av killarna som jobbar på bageriet flörtar alltid hejvilt med mig och jag kommer alltid hem men någon godsak. Idag fick jag en pizzabulle, ni skulle sett hur glad Nathan var när han fick syn på vad jag hade i bageripåsen, han hoppade upp och ner av lycka och bad om att snälla snälla kunde vi inte dela på den, självklart fick han det!
Till middag blev det pasta, en enkel sådan men oj så god. Jag skriver receptet nedan om ni blir sugna. Hela lilla familjen (jag och mina kollektivkamrater) har käkat men gud så mycket det ändå blev kvar!
I morgon har jag och Mattias planer på att gå ut och käka middag men jag tror vi får ändra på det, någon måste ju hjälp mig att äta upp! Jag tänker mig mycket ruccolasallad, pastan något varm och några kryddstarka ekologiska choritzokorvar, jag hoppas jag lyckas att övertala honom för jag tycker det låter mums!

Nu tänkte jag faktiskt gå och göra min ytterligare en kopp te och krypa till sängs. Jag ska försöka smällta all mat i lugn och ro. Kanske lyssna på regnet, läsa en stund och se om jag hittar något trevligt radioprogram att somna till.


                                   Så här mycket pasta blev över                Matthew stolt som en tupp



                          Mumsig middag                       Nathan alldeles överlycklig över en pizzabulle



Tomatpasta med cashewnötter
I pastan hade jag en gullök, två vitlöksklyftor, körsbärstomater, en näve saltade cashewnötter, olivolja, fetaost, rucola, salt och peppar

Jag stekte först all lök. Därefter kastade jag i tomaterna och nötterna och stekte så att tomaterna blir så där lagom mjuka och goa. Därefter la jag i kokt spagetti och saltade och pepprade, se till att allt blir varmt. Stjälp över det hela i en skål och blanda i rucola. När du serverar så dra på en massa fetaost på toppen och gärna några fler nötter och ringla därefter över lite mer olivolja! Klart för att avnjutas!   


3 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Rester är verkligen perfekt till middag. Jag gör ofta pastasallad. Hoppas du har en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Lät ju som en najsig dag :-D Och gott såg det ut också =)

    SvaraRadera
  3. Det ser sjukt nice ut, vill bara smaka maten haha! :)

    http://blindeglasogon.se/

    SvaraRadera