Translate

torsdag 24 januari 2013

Regn och tefabrikskunskap


Efter gårdagens stängda tefabrik gjorde vi ett nytt försök idag och trotsade regnet och tog bussen som stannade ganska så nära en av de större teplantagen.
Väl framme och något mer pålästa visade det sig att vi inte bara nu var på en stor gård utan den största teproducenten utav hela Malaysia. De stora plantagen vi sett och fabriken vi snart skulle besöka var alltså bara en liten del av deras stora produktion.     


Fabriken visade sig snart vara väl värd vår två timmars promenad.
Istället för guidade turer hade de istället satt upp väggar med fönster. Man kunde alltså se hur allting gick till under arbetande process och skyltar på både engelska och malaj förklarade allting väl.

Små regnat hade det gjort hela dagen men nu öste det ner rejält. Skyddade inne i fabriken gick det ingen nöd på oss och vi tog turen tre gången innan vi bestämde oss för att springa till cafeterian för att avnjuta en kopp te.


     


Vi var tillslut illa tvungna till, med eller utan regn, att börja gå mot bussen. Egentligen var det en ganska så mysig promenad men när vi blev erbjuda skjuts halvvägs till byn kunde vi bara inte säga nej och vi hittade varsin sittplats bak på flaket tillsammans med lådor innehållandes gula aubergine.

Bussarna här går lite som de vill och efter en timme väntades på busshållplatsen bestämde vi oss för att börja gå hemåt. Det hade ju slutat att regna och det skulle inte bli mörk på ett tag till. Sagt och gjort promenad blev det och den mindre vägen vi sett på kartan tog oss genom jordgubbsodlingar och kaktusgårdar och tillslut även hem till byn där vi käkade ett indiskt brakmål precis som vi gjort de två nätterna tidigare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar