Translate

tisdag 29 januari 2013

Kinesisk mat och apbajs

Vi har de senaste två dagarna tagit pause från indiskmat och det har istället blivit kinesiskt. På de sju dagarna vi bodde i Cameron Highlands åt vi uteslutande indiskt och jag tror att Amerikanen fick sig en lätt överdos. Själv tycker jag inte att det finns något som heter just "för mycket indiskt" men går ändå med på Amerikanens krav på variation.
Om ni där hemma undrar om det inte borde vara så att vi egentligen borde prova på malaysiskt kan jag säga att det roliga i kråksången är just att de flesta människor här äter just indiskt och kinesiskt fast det är med en malaysisktwist.  


Efter frukosten tog vi tåget till Batu Caves. Som bilden ovan säger, mycket riktigt finns det vagnar för kvinnor men för oss fick det bli vanlig vagn.


Batu Caves är en helig plats för hinder och just här hölls en stor festival för guden Murugan för tre dagar sedan som vi tyvärr totalt missade. Templet är plaserat i en vacker kalkgrotta och jag är säker på att det vanligtvis är ståtligt men just nu är det fyllt med sopor och luktar oerhört oinbjdande. 
Soporna verkar dock uppskattas av templets permanenta apor som älskar att rota runt i den nya inredningen. Vi tittade nyfiket på medans det rivs sönder plastpåsar och kastades cocosnötter och vi tog allt för många bilder på dessa tokiga varelser. Utanför grottan upptäcker jag dock att jag lyckats blivit bajsad på, på rygg, väska och i hår hade jag alltså apbajs. Efter att ha tvättat av mig med hjälp 
av toapapper och vatten och argt muttrat hur äckliga dessa djur är, kunde jag ändå inte låta bli att knäppa av ytterligare några kort på dessa konstiga djur. 


Ett snabbt besök i Malaysias nationella moské blev det också innan vi avrundande dagen med ytterligare ett mål kinesiskt mat. Amerikanen var denna gång också tvungen till att klä sig i ett extra lager och verkade stortrivs i sin nya outfit, ...själv kan jag ju tycka att han blev lik en viss kändis, vad tycker ni?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar