Translate

tisdag 19 mars 2013

Varfor?

Varfor fragar vi oss sjalva inte varfor vi gor saker?

Varfor sager jag till dig att halla kaften nar du sager att jag ser ut som spindelkvinna i mina hariga ben? Varfor lat jag dig gora mig ledsen nar du domde mig for vem jag ar?
Varfor fragade jag istallet inte, varfor tycker du inte om mina har? Du har har pa dina sa vad far dig att tro att jag ar sa annuerlunda? Varfor trodde du, man, 45ar, att du hade ratten att saga till mig, kvinna 23, hur mina ben borde se ut?
Nar borjade mannen ha ratten till att kommentera kvinnors kroppar, nar och hur larde jag mig det?
Varfor accepterar jag det, eller varfor gor jag inte det?

Varfor sager jag inte till nar nagon pratar over ett barn? Varfor fragar jag inte den vuxna varfor hen tror att deras asikt ar viktigare? Varfor sager jag inte "jag lyssnade pa denna personen nu, du far vanta pa din tur?"

Varfor lyssnar inte foraldrar pa nar barn grater? Hur kan de inte forsta att grat ar ett barns sista utvag till att beratta hur de kanner? Jag jag vill inte ga till dagis, jag vill darfor inte kla pa mig. Lamna mig inte har, for jag trivs inte. 
Varfor maste foraldrar jobba sa mycket, vem har bestamt det?

Fraga dig sjalv varfor du fortfarande laser denna artikeln? Kan det vara sa att jag sager jag nagot som du tycker later intressant? Sager jag nagot som du ocksa funderat over?

Skriv en kommentar, lat oss borja prata om detta, lat oss ga ihop for att disskutera viktiga fragor!
Hur ser vart sammhalle ut nu? Vad tycker jag inte om? Vad vill jag andra pa? Varfor? Vart ar vi pa vag? Vad kan vi gora?

Jag tycker sjalv att det suger att jag har en preminarmenister som tror att jag vill ha mer pengar over i planboken varje manad. Jag tycker det ar battre att se fler larare i skolan, mindre hemlosa pa gatan och fler aktiva ungdomar, jag bryr mig inte om jag har fler prylar i mitt vardagsrum!
Varfor vill jag ha forst en telefon som tar kort, sen en kamera, och en surfplatta, en dator och en webcamera? Vem har fatt mig att tro att maten smakar battre om jag har fotograferat den forst?

Haller du med mig? Vagar du svara mig? Har du en rost? Ar du modig nog att lasa en text och skriva nagot du verkligen menar? Om inte, varfor? Vems rost hors? Vems asiker ar var norm?

Kom Igen Varlden, vakna!


3 kommentarer:

 1. Jag har innan lyssnat mycket på vad andra tycker men nu vågat tro mer på mig själv och mina åsikter. Jag har tänkt precis samma saker som du och varför man inte säger emot. Jag har även lärt mig att den svåraste frågan för dem som ofta klankar ner är "varför"? Bra skrivit!

  SvaraRadera
 2. Vad rätt du har! Heja dig! Om fler vågade säga vad de innerst inne tycker skulle världen vara vackrare. Med kärlek och respekt. Och dina ben är dina ben och vackra som de är, som du vill att de ska vara. Kram!

  http://queenofkammebornia.se/2013/march/killar-som-ar-starka-snabba-och-slar-hart-2.html

  SvaraRadera
 3. Har varit i ett konstant töcken av förvirring de senaste månaderna med bebis i magen. För med min graviditet ändrades helt plötsligt omvärldens sätt att se MIG. Helt plötsligt skulle alla kramas. Helt plötsligt skulle alla komma med tips - vilka för det mesta var välkomna men ibland lite märkliga. Helt plötsligt, under den period i mitt liv då jag känt mig allra mest "kvinnlig" och bekväm med min kropp blev det ok att inte ha bh, raka benen eller armhålorna, ha lite fettigt hår, sluta använda skönhetsprodukter och parfymer. Jag undrar vad kommer att ske när bebisen väl kommit...
  Tycker det är märkligt att människor helt plötsligt tycker att jag är vacker - bara för att jag är gravid och att alla tidigare normer tycks suddas ut.

  SvaraRadera