Translate

onsdag 20 februari 2013

Nytt land


Klockan var strax efter fyra på morgonen när alarmet började ringa. Vi borstade tänderna och packade det sista innan vi gav oss ut i Kuala Lumpur för att flagga ner en teaksi som en taxi så finurligt heter på Malay. Taxin tog oss till bussen, bussen tog oss till flygplatsen och flyget tog oss till Medan, Indonesien.

För lite nördig fakta kan jag berätta att Indonesien består utav 17,000 öar som alla befinner sig runt ekvatorn. Det bor 240miljoner människor här, vilket är den fjärde största landet (befolkningsmässigt) i världen. Här lever också världens största ödelart, världen största blomman och världens längsta ormen på 9,58meter hittades här.
På bara en ö, Kalimantan, finns det dubbelt så många växtarter än hela Afrika.
Indonesia är också hem till 129 aktiva vulkaner (vilket är mer än någon annan stans i världen). Sorgligt nog har Indonesien förlorat mer regnskog än någon annanstans men täcker fortfarande runt 10% av all världens skog.

Jag känner mig som en skolunge som tittar i "Guiniess record book" för första gången. Fascinerad utav världens längsta, världens mesta och världens bästa. Jag klarar inte skriva väääärlden en gång till så nu får faktastuden vara slut för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar