Translate

söndag 15 april 2012

ZOO

Idag känns det som jag varit på zoo. Det började som vanligt med att vi såg några få kängrus på väg till jobbet, hörde fågelkvitter, gräshopper och vandrade tillsammans med alla miljontals myror som bor i vägen. Bland mandarinträden träffade jag som vanligt små spindlar och gröna insekter ingen vet namnet på. Däremot när vi körde tillbaka i traktern för att lämna våra plockade mandariner som vi gör varje dag, stoppar Daniel (som körde) tvärt. Där rätt över vägen ligger en två meter lång orm. Nog visste jag att de fanns där men nu känns det plötsligt mer verkligt (jag vill inte bli överraskad av denna ute bland träden.) Som tur var slingrade det gröna fanskapet iväg upp i ett grapefruktsträd och vi körde vidare.
Väl hemma blev vi överraskade av några vänner som ville bjuda oss på BBQ. De bor i byn, drygt en halvtimmes bilresa iväg, och på väg till dem körde vi nästan över en sköldpadda. Vad gör du här frågade vi den, plockade upp den och släppte den vid floden.
Våra vänner har en liten valp, alldeles ursöt är vad den är, attackerar en gärna och biter med vassa små valptänder (se bild nedan.)
Efter badande och mat blir vi släppta hemma igen.
På det nattliga toabesöket är man aldrig ensam. På vår toa bor det massvis med grodor och paddor, de gör inte mig något, jag tycker rentav de är lite söta. Eller ja, kanske inte just när de bestämmer sig för att ta en simtur i toastolen.
För att avsluta dagen.. väl nerkrypta i sängen fick jag syn på en spindel storlek av min hand. Alldeles ogiftig men den fick Lowell äran att ta ut.
Så nu ska jag lägga mig (igen)
och somna sött och drömma om min dag på zoo.
godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar