Translate

lördag 19 januari 2013

Tropical Spicegarden


Luftfuktigheten här i Penang har varit runt 60% sen dagen vi anlände och istället för behagliga 32c som det faktiskt är, känns det snarare som 42c. Att lämna George Towns stekhetta och trafikerade gator för att istället strosa runt i Penangs Tropical Spice Garden där det var skuggigt och behagligt kändes som ett bra val.
Det var en ren slump som vi spatserade in i receptionen precis innan en guidad tur skulle börja och självklart ville jag hänga med där! Att få lära mig om tropiska kryddor och naturmedicin utav en pigg och liberal man i 70åldern som dessutom verkade kunna allt inom örternas värld var liksom bara en bonus!

Jag tror personligen att naturläkemedel har så mycket mer att erbjuda än vad läkare i västerländska kulturer erbjuder. Istället för läkemedel med bieffekter kan man alltså bota kroppen med hjälp av frön, växter och frukt som används i århundrade utav människor.
Titta bara på alla örter som vi har hemma i Sverige. Börjar man läsa på lite förstår man snart att de inte bara var till för att smaksätta maten utan också var basen till dåtidens apotek.I bilderna ovan har vi från väster den kända Beten nöten, en rosa ingefära-blomma, en typ av bamboo vid namn Buddha Bamboo och en musotnöt. Den coola vita blomman kallas för tigermorr och benen är mina och Amerikanens. 
Till vår stora förtjusning hittade vi en jätte gunga uppe på en kulle och svingade oss fram och tillbaka med utsikten över vackra växter från världens alla hörn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar