Translate

tisdag 6 september 2011

PRINSESSAN


Vilka var dina förebilder när du var liten? Jag minns i alla fall vem jag ville vara, en vacker prinsessa... men jag visste också att jag inte alls såg ut som en.
Samhällets alla ideal kommer vi att lära oss för eller senare ändå, så varför behöver vi pracka på våra barn historier om halvnakna prinsessor som blir räddade av stora vältränade män? 
För i helvets är det inte på tiden att prinsessorna, barbiedockorna, alla tjejer i tecknade filmer kan få en normal midja?! Jo vi alla vet att det är samhällets ideal för framgång och lycka men det kommer vi att lära oss för eller senare ändå, så varför är det så viktigt att vi måste om och om berättade det för våra barn?

Så där ville jag se ut när jag var liten, ärlighetens namn de där idealen är något som fortfarande hänger över mig och gnager på min självkänsla. Samhällets ideal kommer till oss för eller senare ändå, låt barn vara barn och be Disney och all Barbiedocker att dra dit pepparn växer!

Klicka för att stänga bilden


4 kommentarer:

  1. so true... /Claudia

    SvaraRadera
  2. Håller med Erika! Både om de du skrev om hönsen och de du skriver nu om våra idoler som barn, för de får vi ju nästan kalla dem eftersom vi ville se ut som dem (vem gnällde inte på mamma eftersom man inte fick köpa prinsessklänningen i leksaksburiken?) vad gällande hönsen så håller jag med i dina argument, jag äter ju inte ägg alls sålänge de inte kommer från mammas och pappas som lever livets glada där i västanbäck :) xxx

    SvaraRadera
  3. Jag ville först bli Farbror Joakim, sen Mowgli… Hm… Vettefan om de två inverkat på mig, badar inte precis, varken i pengar eller djungel ;)

    SvaraRadera